Wie ben ik…

Mijn naam is Irene Zwinkels. Ik ben Leefstijl coach en trainer.

In juli 2018 ben ik gestart met VANAV als gewichtsconsulent. Doel: mensen met overgewicht te begeleiden naar een gezond BMI. Na 25 jaar ervaring als verpleegkundige wilde ik een nieuwe ‘werkstart’ maken. Om dit goed te doen heb ik mij verdiept in verschillende methoden en strategieën voor gedragsverandering. Daarna heb ik het e-book De eetpiramide geschreven. Dit gebruik ik als rode draad voor de begeleiding van cliënten en is zeer effectief. Om blijvend af te vallen is het nodig om het eetpatroon te veranderen. Daar is het e-book op gericht.

In 2020 heb ik in het kader van mijn stage tot Leefstijlcoach het in Wantij park in Dordrecht  trainingen gegeven. In die tijd werd duidelijk dat in de Stadspolders vraag was naar een trainingen en een sportaanbieder. Hier ben ik ingestapt. Op dit moment ben ik fitness trainer en zijn er dagelijks trainingen en sporten wekelijks 110 mensen in leeftijdscategorie van 18 topt 89 jaar bij VANAV.

In 2021 heb ik de opleiding tot Post HBO leefstijlcoach afgerond. Een leefstijlcoach ondersteunt mensen om in hun dagelijks leven zelf betere keuzes te maken, gericht op de belangrijke pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. Deze uitbreiding in mijn werk vind ik echt geweldig. Het betekent dat ik meer inzicht heb gekregen in de mogelijkheden om de leefstijl te verbeteren. Het wordt me keer op keer duidelijk dat de combinatie van afvallen en sporten veel waard is. Van het sporten worden de deelnemers fitter en sterker en van de buitenlucht vrolijker.

Ik ben energiek, doortastend en recht voor z’n raap. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat ieder begeleidingsgesprek ‘ergens over gaat’. Ik houd van sparren en het zoeken naar een oplossing.  Het woord motivatie staat bij mij op een voetstuk; zonder kunnen we niet. Met de juiste vragen stimuleer ik mensen om de motivatie te vergroten. Dit doe ik ook door de gestelde doelen duidelijk te krijgen en je een spiegel voor te houden bij elke stap die de client zet.

Maak een website of blog op WordPress.com