Wie ben ik…

In juli 2018 begon ik met een ambitieus doel voor ogen: mensen met overgewicht begeleiden naar een gezond BMI. Ik had toen 25 jaar als wijkverpleegkundige gewerkt en voelde de drang om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik dook in de meest effectieve methoden en strategieën voor gedragsverandering en schreef het fantastische e-book De eetpiramide. Dit vormt nu de rode draad voor mijn begeleiding. En dat werkt. Want laten we wel wezen, om blijvend af te vallen moet je je eetpatroon veranderen en daar is mijn e-book op gericht.

In 2020 deed ik als onderdeel van mijn stage als Leefstijlcoach in Wantij park in Dordrecht een fantastische ontdekking. Er was namelijk enorm veel vraag naar trainingen en sportmogelijkheden in de Stadspolders. Ik zag hier een kans en greep die met beide handen aan. Vandaag de dag ben ik niet alleen gewichtsconsulent, maar ook fitness trainer. Wekelijks trainen er maar liefst 110 mensen tussen de 18 en 89 jaar bij VANAV.

In 2021 voltooide ik de opleiding tot Post HBO leefstijlcoach. Als leefstijlcoach help ik mensen om betere keuzes te maken op het gebied van voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. Ik ben ontzettend blij met deze uitbreiding van mijn werkzaamheden en het heeft me meer inzicht gegeven in de mogelijkheden om de leefstijl van mensen te verbeteren. Ik zie keer op keer hoe waardevol de combinatie van afvallen en sporten is. Het maakt de deelnemers fitter, sterker en gelukkiger.

Ik ben een energiek persoon met een no-nonsense mentaliteit. In elk begeleidingsgesprek zorg ik ervoor dat we  tot de kern van het probleem komen. Ik hou van sparren en het zoeken naar oplossingen. Motivatie is voor mij van onschatbare waarde en ik stimuleer mensen dan ook om hun motivatie te vergroten. Door de gestelde doelen duidelijk te krijgen en door mensen een spiegel voor te houden bij elke stap die ze zetten, help ik hen om hun doelen te bereiken.

Maak een website of blog op WordPress.com